Skip to content Skip to footer

Fantastisk restaurerad värdefull fastighet från 1882 väntar på dig

Hur låter det att bo i en totalt restaurerad, över 130 år gammal fastighet i det havsnära och nästan 500 år gamla Ekenäs, endast 90 km från Helsingfors?

lyxiga lägenheter
0
bostads-m²
0
år av historia
0 +

ALLMÄN VISNING Lördagen den 11.5 kl. 12-14.00

Ekenäs kronjuvel 148 m²

Takhöjd på över 3,5 m, ljusa stora T-formade fönsteröppningar, vacker takdekor och breda taklister samt två vackra ursprungliga kakelugnar framhäver nyrenässansarkitekturen. Det finns bara EN lägenhet som denna i Ekenäs. Kom och bekanta dig närmare med denna unika raritet!

Takvåningslägenheter nu till salu

Charmiga takvåningar med spektakulär utsikt över staden och havet nu äntligen till salu. De helt renoverade takvåningarna på tredje (3) våningen blir färdiga under hösten 2024. Nu kan man ännu påverka på vindsvåningarnas ytmaterial. Kom och bekanta dig med de fina lägeheterna  och säkerställ din Lägenhet med att GÖRA EN RESERVATION NU!

En värdefull fastighet med en unik historia

Fastigheten från 1882 byggdes från början som ett bostadshus, men efter endast ett par år i denna funktion tjänade fastigheten som Ekenäs stadshus i över 100 år. Nu har fastigheten återfått sin ursprungliga roll som bostadsfastighet.

Hur skulle det kännas att bo i det havsnära Ekenäs, i en fastighet med en lång och unik historia på stans bästa plats invid torget och gamla stan, längs Finlands första gågata?

Ekenäs 1546 – Gamla Stadshuset – Rådhustorget

Ekenäs karaktär har formats av dess geografi. Udden beboddes troligen redan på medeltiden av ett fiskarsamhälle med stockstugor. Fartyg från bland annat Estland uppehöll sig i fiskehamnen. Staden växte söder- och västerut från torget och kyrkan. Kung Gustav Vasa beviljade Ekenäs stadsrättigheter redan år 1546.

På sommaren finns det mycket att se och göra i Ekenäs, varav en stor del är centrerat kring stadskärnan. Rådhustorget i Ekenäs breder ut sig framför det gamla stadshuset. Denna vackra byggnad från 1882 står på en paradplats inför det livliga torgvimlet från år till år. 

Lokala fiskare och grönsaks-, rotsaks-, bär- samt bakverksförsäljare säljer sina produkter vid torget på onsdagar och lördgar kl 7-14. Finlands första gågata, som utgår från torget, invigdes 1966. Till jul pryds torget av en mäktig julgran. Den traditionella julfreden ytlyses klockan 18 varje julafton från Gamla stadshusets trappor.

Bekanta dig med fastighetens lyxiga lägenheter

Bekanta dig med lägenheterna 1-8 på våningarna 1 och 2 samt affärsutrymmena på våning 1. Dessa lyxiga lägenheter från 1882 är alla totalrenoverade. De rymliga lägenheterna med över 3m takhöjd ser du i den virtuella 3D-visningen.

Är du företagare och söker affärsutrymme nära ditt hem?

Affärsutrymmet på ca 50 m² vid torget går att kombinera lämpligt med lägenhet 1 eller 2.

Ekenäs

Njutbara smakupplevelser året om

Även om stan främst är känd för sin liviga sommaranda och sin närhet till havet bjuder de högklassiga restaurangerna som Knipan, Höijers och Fyren på matupplevelser året om. I Ekenäs finns också etniska restauranger, och det bästa är att allting ligger inom en 200m radie från torget. Också på Rådhustorget finns charmiga kaféer som Carl…

Chappe – Konstens hus vid havet

Ekenäs är Helen Schjerfbecks hemtrakter. Det nyligen grundade och imponerande moderna konsthuset Chappe har ytterligare förstärkt Ekenäs roll som kulturell traditionsbärare i likhet med huvudstadsregionen. Konsthuset Chappe ligger på Raseborgs museums tomt 100m från Rådhustorget.

Båtlivet är nära dig i Ekenäs

Staden har tre olika hamnområden med nästan 800 båtplatser. Till sommaren kan du hyra båtplats i varierande storlek, och gästhamnen ligger endast 100m från Rådhustorget.
Best Choice For Creatives
This Pop-up Is Included in the Theme
Purchase Amuli